Anasayfa » ASR SURESİ’NİN ASRIMIZA MESAJLARI

ASR SURESİ’NİN ASRIMIZA MESAJLARI

Yazar: yonetici
0 Yorum 476 Görüntüleyen

ASR SURESİ’NİN ASRIMIZA MESAJLARI

        

İmam Şafii Hazretlerinin: “Kur’an-ı Kerim hiç indirilmeseydi, Cenab-ı Hak sadece ASR Suresi’ni gönderseydi; ve insanlar ona inanıp, anlayıp gereğini yerine getirseydi, her iki dünyanın salahı ve felahı için yeterliydi” buyurdukları ve Ashab-ı Kiram’dan bazı zevatın, bir araya geldiklerinde bu ayetleri okumadan dağılmadıkları ASR Suresi’nde “az kelâma çok mana ve mesaj sığdırılmıştır.

Bismillahir-Rahman-ir-Rahim

1. Asra (mübarek dönemlere ve zaman dilimlerine, özellikle sayılı ömür sermayesine) yemin olsun ki,

2. Gerçekten insan hüsrandadır (zarar ve ziyandadır. Bu gaflet ve tembellik sonunda pişman ve perişan olacaktır).

3. Ancak (samimiyetle) iman edip salih ameller işleyenler, birbirlerine Hakkı (doğru ve hayırlı olanı) tavsiye (yani Kur’an nizamının kurulmasını temenni, teşvik ve tebliğ) edenler ve (bu yolda uğradıkları sıkıntı ve saldırılara kendileri katlandığı gibi) çevresine de sabrı (Allah için dayanmayı) telkin ve tavsiye edenler bunun dışındadır. (Bu dört vasfı üzerinde taşıyan mü’min, müstakim ve mücahit kimseler, dünya ve ahirette kurtulacak ve sonsuz mutluluğa ulaşacaklardır.) Sadakallahülazim, Allah doğru buyurmaktadır.

Şimdi “23 T” formülüyle ASR Suresi’nde, hüsrandan kurtulup huzur ve felaha kavuşacak kimselerin özelliklerini ve ödevlerini sırasıyla açıklamaya çalışalım.

A- İman edenler:

1- Tercih: Taklidi ve gelenek-görenek gereği değil, tahkiki imana erişmek; ilgi ve ihtiyaç duyarak, Kur’an’ı okuyup araştırarak, şuurlu şekilde sorumlu ve huzurlu bir tercihle İslam’ı kabullenmek.

2- Tevhid: Allah’ın BİR olduğunu, her şeyin ve her hadisenin O’nun elinde ve emrinde bulunduğunu bilmek. Yani:

a- Tabiatın; Kâinatın ve tüm mahlûkatın,

b- Toplumun ve tüm tarihi olayların,

c- Takdir planının ve kader programının, hepsinin Cenab-ı Hakkın iradesi ve izni altında oluştuğuna iman ve bunu ikrar etmek; yani inancını ve Kur’an nizamına bağlılığını şerefle ve cesaretle dile getirmek.

3- Teslim: Her şeyi halk edip hükmeden ve her şey O’nun mülkü olduğu bilinen Yüce Allah’ın Dinine, Düzenine ve Dergâh-ı Ulûhiyetine canu gönülden teslimiyet göstermek, asla itiraz ve isyana yönelmemek.

4- Tevekkül: Müslüman olarak teslim olduğu Allah’a tam ve kesin olarak güvenmek, her konuda O’nu vekil edinmenin huzur ve itminanına erişmek, Mevlâ’sına itimat etmek.

B- Salih Amel İşleyenler:

Salih amel 3 aşamada olgunlaşır ve hedefine ulaşır:

5- Tatbik: Önem ve öncelik sırasına göre haramları terk edip, farzları yerine getirmek. Teorik değil pratik İslam’a yönelmek.

6- Tezkiye: Nefsini temizleyip, duygularını ve arzularını disiplinize etmeyi hedeflemek.

7- Terbiye: Güzel ahlâk edinmek, uygun ve olgun davranış biçimleri geliştirmek.

C- Hakkı Tavsiye Edenler:

8- Tebliğ: Emr-i bi’l ma’ruf ve nehy-i ani’l münker (iyi ve güzel olanı yerleştirip yürütmek, kötü ve çirkin olanı engellemek) ve bunu sağlayacak devlet ve hükümet imkânlarını halkın ve hayrın hizmetinde kullanmak üzere siyasi faaliyetlere girişmek.

Bu üç basamaktır:

a- Hayırlı ve yararlı olanı Teklif,

b- Şerli ve zararlı olanı Tenkit,

c- Küfür ve kötülükte ısrar edenleri dünyevi ve uhrevi bela ve cezalarla Tehdit

9- Tavsiye: Öğüt vermek, vasiyet etmek, teşvik etmek… Bu da üç aşamadır:

a- Tespit: Maddi ve manevi sorumluluk ve sorunların hatırlatılması,

b- Teşhis: Bâtıl sistemlerin zararlarının ve zulüm mekanizmalarının tanıtılması,

c- Tedavi: Kur’an ve Sünnet kaynaklı çözüm önerilerinin ortaya konulması.

“Hakkı tavsiye”nin bir ayağı da “Bâtılı tanıtmak” ve sakındırmaktır. Çağımızda bâtılın beyni ise Siyonizm olmaktadır. Bütün şer odakların ve şeytani oluşumlarının merkezi konumundaki Yahudi Siyonizm’ini ve Masonik örgütlenmesini bilip ciddiye almadan ve toplumları bu sinsi tehlikeye ve hile rejimlerine karşı uyarmadan “Hakkı tavsiye” eksik kalacaktır. Çünkü hem kapitalist ve liberalist sistemlerin, hem de komünist ve sosyalist sistemlerin yuları Siyonizm’in elinde bulunmaktadır. Yani küfür ve kötülüğün kaynağı olan şeytan, Siyonizm olarak teşkilatlanmıştır.

 

..

 

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi