CUMHUR İTTİFAKI’NIN ÇAMUR İCRAATLARI
VE
DEŞİLEN FON LAĞIMI
AKP’li Hayati Yazıcı’nın FON’cu Oğlunun Mal Varlığına Konulan Tedbir Kaldırılmıştı!
Fon soruşturması kapsamında ifadesi alınan AKP’li Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı hakkında yurt dışına çıkış yasağı kararı alınmıştı. Yazıcı’nın mal varlığına getirilen tedbir de saatler sonra kaldırılmıştı. İlk kararda mal varlığına tedbir konulan, ancak saatler sonra kaldırılan Yazıcı’nın dışındaki diğer dört isim şunlardı: Ali Emre Ballı, Güven Çapan, Hayati Efe Oğuz, Murat Yönaç… AKP’nin kurucuları arasında yer alan Hayati Yazıcı, 2011-2014 yıllarında Gümrük ve Ticaret Bakanıydı. Yazıcı halihazırda Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısıydı.
Ve tabi asla unutulmasın ki MHP de bütün bunların suç ortağıydı!
Tedbir Kararı Saatler İçinde Kaldırılmıştı: Hayati Yazıcı’nın Oğlunun Şirketi Temerrüde (Borçlarını Ödeyemeyecek Vaziyete) Düşmüş Durumdaydı!
Merkezi Kayıt Kuruluşu; AKP Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın oğlu Mustafa Yazıcı’nın tek pay sahibi olduğu Adil Varlık Yönetim A.Ş.’nin ihraç ettiği TRFADLVE2612 ISIN kodlu borçlanma aracının 6 Ekim 2026 tarihli itfa ve kupon ödemesini şirketin parayı aktarmaması sebebiyle gerçekleştiremediğini açıklamıştı. Fon soruşturmasında mal varlığına konulan tedbirin saatler içinde kaldırıldığı Mustafa Yazıcı’ya ait şirketin temerrüde düşmesi piyasalarda yankı uyandırmıştı.
Türk sermaye piyasalarında finansman bonosu ve özel sektör borçlanma araçları piyasasında peş peşe yaşanan ödeme krizlerine bir yenisi daha katılmıştı. Merkezi Kayıt Kuruluşu (MKK), Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yayımladığı son dakika duyurusuyla, Adil Varlık Yönetim Anonim Şirketi tarafından ihraç edilen borçlanma aracının vadesi gelen kupon ve anapara itfa ödemesinin gerçekleştirilemediğini duyurmuşlardı.
Diyanet’in FON’daki Payı Yarı Yarıya Azalmıştı!
AKP’liler tarafından yaşatılan Fon Krizinin ardından Türkiye Diyanet Vakfı, fondaki birçok yatırımını geri çekme kararı almıştı. Gazete haberine göre karar, vakfın Mütevelli Heyeti Başkanı da olan Diyanet İşleri Başkanı Safi Arpaguş tarafından alınmıştı.
31 Ağustos 2026’da 1 milyar 228 milyon 259 bin 509 olan vakfın elindeki pay adedi, 29 Eylül’de 590 milyon 637 bin 350 adet azalarak 637 milyon 622 bin 159’a gerilemiş durumdaydı.
Böylece, Diyanet’in de Foncu Olduğu Ortaya Çıkmıştı
Diyanet’in fondaki payları, 2 Eylül 2026 tarihli haberlerle kesinlik kazanmıştı.
Türkiye Elektronik Fon Alım Satım Platformu’nda (TEFAS) yüksek paya sahip yatırımcıların kimliklerinin belli olmasıyla, Türkiye Diyanet Vakfı’nın Aktif Portföy Para Piyasası Katılım Fonu’nda yaklaşık 2,18 milyar TL yatırımı olduğu anlaşılmıştı.[1]
Merak ediyoruz; bu FON olayında; faiz, kumar, haksız kazanç ve fırsatçılık var mıydı ve bunların fetvası nasıl alınmıştı?
Fon Vurgununda: “Erdoğan’ın Yardımcıları, Milletvekilleri, Bürokratları ve Yakınları!”
FON vurgunuyla vatandaşın devlete emanet ettiği yatırımlarına resmen çökülmüş durumdaydı. 800 milyar liralık vurgun çarkı; 3-5 kuruşunu enflasyondan korumaya, bir kenarda arttırmaya, belki biriken borçları bu vesileyle kapamaya çalışan küçük yatırımcının üzerine yıkılmıştı. 455 bin tekil yatırımcı, 2 milyondan fazla doğrudan fondan etkilenen insan ve toplamda 5 milyona yakın bu işten zarar gören mağdur vardı. Erdoğan’ın atadığı bürokratlar bu işin tam ortasındaydı. Biri Büyükelçi, biri Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, biri İstişare Kurulu Üyesi, biri Varlık Fonu Yöneticisi; diğerleri Erdoğan’ın Yardımcıları, Milletvekilleri, Bakanları, Bakan Yardımcıları, Bürokratları ve yakınlarıydı.
Osman Arıkan Nacar ve Ömer Çelik Beraber Tatil mi Yapmışlardı!?
FON’lardan 20 milyar TL çekip yurt dışına kaçan Osman Arıkan Nacar en yakın arkadaşıyla baş başa tatil yapmıştı. O arkadaşının, AKP Sözcüsü Ömer Çelik olduğu iddiaları vardı.
“Fatma Betül Sayan Kaya, 367 Ev Parasıyla Oradan Ayrılmıştı!..”
“Fatma Betül Sayan Kaya; 163 milyon lirayı yani yaklaşık 27 ev parasını bir yerlerden bulmuş, gitmiş fona yatırmıştı. 5 ay sonra aldığı tüyo ile “çık” dedikleri gün çıkmış ve 2,2 milyar TL, yani 367 ev parasıyla oradan ayrılmıştı. Yani eski Aile Bakanı, AKP Gn. Bşk. Yardımcısı; 27’sini koyup 340’ını gariban vatandaşın sırtından çarpıp 367 ev parasıyla FON’dan çıkmıştı.
Fırından, 20 liralık bir ekmeği görüp açlıktan nefsine yenik düşenler hapse atılmıştı; bayram sabahı evdeki çocukların nefsi körelsin diye zengin mahallesinden bir tepsi baklavayı alıp 6 evladına yediren adam 14 yıl ceza alıp zindandaydı; ama Fatma Betül Sayan Kaya uzun zaman baskı yapılmasaydı ifadeye bile çağrılmaksızın dışarıdaydı! Bir tane tevbe hesabı açmışlar, bir tane etkin pişmanlık hesabı açmışlar; ana parayı ayırmışlar, faizini kaydırmışlar, bu meseleden kurtulmaya çalışıyorlardı…
…
MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…
