Anasayfa » Meral Akşener Olayında; MİLLİ ÇÖZÜM VE AHMET AKGÜL FARKI

Meral Akşener Olayında; MİLLİ ÇÖZÜM VE AHMET AKGÜL FARKI

Yazar: yonetici
0 Yorum 245 Görüntüleyen

Meral Akşener’in, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesine alınan İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz bir açıklama yapmıştı. Poyraz, “Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır” diye çıkışmıştı.
Görüşmeye dair İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, PolitikYol adlı haber sitesinden Altan Sancar’a yaptığı değerlendirmede, Erdoğan-Akşener görüşmesinin İletişim Başkanlığı tarafından duyurulmuş olmasını özellikle hatırlatmıştı. Bu ayrıntıyı “bu da demek oluyor ki taraflarca bu görüşmenin kamuoyu tarafından bilinmesi istenmiştir” şeklinde yorumlayan Poyraz, İYİ Parti’nin de görüşmeyi basından öğrenmiş olduğunu aktarmıştı.
“Kimin talep ettiği, ne görüşüldüğü, yani amacının ve sonucunun ne olduğunun açıklanması gerekmektedir” diyen Poyraz, “Bu görüşme İYİ Parti tüzel kişiliğinin amaç, hedef ve vizyonunu kesinlikle bağlamamaktadır. İYİ Parti’nin Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu’dur. Genel Başkanımızın ve yetkili kurullarımızın içeriği hâlâ belli olmayan bu görüşmeden bilgisi olmadığı gibi duyan her partilimiz için de şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattığını ifade etmek isterim” sözleriyle karşı çıkmıştı.
Çıray ve Altaylı’nın İddiaları!
Eski İYİ Parti Milletvekili Aytun Çıray’ın, Sözcü TV’deki canlı yayında, “Akşener ailesinden birisinin Büyükelçi olması yönünde bir talep olduğu bilgisi çok ciddi kaynaklardan geldi bana” iddiaları ortalığı karıştırmıştı.
Gazeteci Fatih Altaylı ise kişisel YouTube kanalındaki yayınında benzer bir iddiayı gündeme taşımıştı!
Altaylı, “Akşener, ailesinden bir ferdin Büyükelçi unvanı alarak Büyükelçi tayin edilmesini istiyormuş. Bununla ilgili son birkaç ay içerisinde girişimler olmuş. Bununla ilgili bir görüşme olduğu söyleniyor” ifadelerini kullanmıştı. Talebin Akşener’in oğlu Fatih Akşener için istendiği bilgisini aktaran Altaylı: “Konuşulan şu; oğlu Galatasaray Lisesi mezunudur, onun için Paris Büyükelçiliği’nin istendiği dedikoduları varmış Ankara’da.” iddiasında bulunmuşlardı.
“Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı” İddialarına İYİ Parti’den Yalanlama Yapılmıştı.
Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan ile eski İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener görüşmesinin ardından “Cumhurbaşkanı Yardımcılığı” teklif edildiği iddiaları da gündemi sarsmıştı. İYİ Parti yetkilileri iddialara ilişkin ”Akşener’e böyle bir teklif yapılmadığını, yapılsa bile kabul etmeye yanaşmayacağını” vurgulamışlardı. İyi de, hani görüşmeden ve içeriğinden haberiniz olmamıştı!?
Koray Aydın, Akşener’e Sert Çıkmıştı!
Görüşmenin yankıları sürerken; İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın flaş bir açıklama yapmıştı. Akşener’i, görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde açıklamaya davet eden Aydın, “Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür” ifadesini kullanmıştı.
Koray Aydın, açıklamasında şunları vurgulamıştı:
“Ne Sayın Akşener ne de Sayın Erdoğan görüşmenin konusu ve içeriğine dair bir açıklama yapmadı. Kamuoyu, görüşme yapılacağını ilk kez İYİ Parti kaynaklarından değil, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan duyuru ile öğrendi. Şayet görüşme içeriği hiçbir şüpheye yol açmayacak şekilde açıklanmaz ise ‘Saray’a yanaşma veya iktidarla anlaşma’ algısı zımnen kabul edilmiş olacak ve bu durum İYİ Parti tabanında büyük bir kırılmaya sebep olacaktır. Görüşmenin Anayasa tartışmalarının yapıldığı bir dönemde olması da ayrıca düşündürücüdür. Bu bağlamda Sayın Akşener’i, görüşmenin konusunu ve içeriğini açık ve net bir şekilde İYİ Partililere ve milletimize açıklamaya davet ediyorum.”
İYİ Parti, Cumhur İttifakı’na mı Kaymaktaydı?
İYİ Parti kongre sürecinde Akşener’in işaret ettiği Dervişoğlu’nun seçimi kazanmasıyla, aslında partinin istikametinin daha çok Erdoğan ve AKP’ye doğru kayacağı konuşulmaktaydı. AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kongrede görevini bırakan İYİ Parti Kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in Saray’da görüşmesi hâlâ tartışılmaktaydı. Partinin kurucuları arasında yer alan ve üst kurul delegeliği yapan bir kişi; “Bu görüşmenin sürpriz olmadığını, sadece bu kadar erken olmasının şaşırttığını” vurgulamıştı.
Akşener ile Erdoğan görüşmesinden önce Dervişoğlu’nun yaptığı iki görüşme özenle dikkatlerden kaçırılmıştı. İlki, Ülkü Ocakları eski Genel Başkanlarıyla, ikincisi de öldürülen Eski Ülkü Olacakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş ile yapılan görüşme anlamlıydı. Ateş ve eski Ülkü Ocakları Başkanları görüşmesi üzerinden Dervişoğlu’nun Devlet Bahçeli’ye bir mesaj yolladığı, yapılan görüşmelerden sonra partisinin grup toplantısında da CHP’ye yüklenerek CHP’ye de mesaj ulaştırdığı yorumları yapılmıştı.

 

 

MAKALEYİ OKUMAK/DİNLEMEK İÇİN TIKLA

YINIZ..

 

 

 

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi