Çerçeve Yasa ya da gerçek manasıyla “PKK’yı af yasası” Meclisten 467 kabul, 87 Ret ve 7 Çekimser oy ile, 31 milletvekilinin ise “katılmadı” olarak kayda geçmesi ile kabul edilip resmiyet kazandı.
“Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi’nin” TBMM Genel Kurulu’ndaki görüşmelerinde 561 milletvekili oy kullandı. Oylamada toplam 467 kabul (evet), 87 ret (hayır) ve 7 çekimser oy çıktı. Listede ayrıca 31 milletvekili “katılmadı” olarak yer aldı.
Partilere göre dağılımda AKP’den 268 milletvekili kabul oyu verirken 9 milletvekili oylamaya katılmadı. Özgür Özel’in YENİ Parti’sinde ise oylar ikiye bölündü; 35 milletvekili kabul, 54 milletvekili ret oyu kullandı, 2 milletvekili oylamaya katılmadı.
DEM Parti’den 55 milletvekili kabul oyu verirken 1 milletvekili oylamaya katılmadı. MHP’de 44 milletvekili kabul oyu verdi, 2 milletvekili katılmadı.
Kılıçdaroğlu CHP’sinde 29 kabul ve 2 ret oyu çıkarken 14 milletvekili oylamaya katılmadı. İYİ Parti’nin oylamaya katılan 29 milletvekilinin tamamı ret oyu verip çıktı.
Saadet’in de katıldığı YENİ YOL Partisi’nde 16 kabul ve 3 çekimser oy kullanılırken 1 milletvekili oylamaya katılmadı. Bağımsız milletvekillerinden 7’si kabul, 1’i ret oyu verdi; 2 bağımsız milletvekili katılmadı. HÜDA PAR’ın 4 milletvekili de kabul, Yeniden Refah Partisi’nin 4 milletvekili ise çekimser oy kullandı.
Diğer partilerde TİP’ten 3, DBP’den 2, EMEP’ten 2, DSP’den 1 ve Saadet Partisi’nden 1 milletvekili kabul oyu verdi. Demokrat Parti’nin 1 milletvekili ise ret oyu kullandı.[1]
“Bitaraf olan bertaraf olur” sözünün istikametinde bu kanun, çekimser kalanlar ve katılmayanlarla beraber, aslında 505 Kabul ve 87 Ret ile kabul edilmiş durumdaydı. Zira düstur odur ki ya Haktan yanasınızdır ya da Batıldan. Bunun ortası yoktur. Tercihler yapılmıştır ve milletvekilleri kimin vekilleri olduklarını ispatlamışlardır. Bakmayın siz bazı muhaliflerin birbirileri aleyhlerine atıp tutmalarına, hırlaşmalarına, bir (masonik) ıslık ile maalesef hepsi popolarının üzerine oturmuş ve talimatı özgür iradeleri(!?) ile yerine getirmiş bulunmaktalardı.
YRP Genel Başkanı Fatih Beyin çekimser oyları ile alakalı X platformda yaptığı açıklaması ise mide bulandırıcıydı.
“Söz konusu hükümler, milli dayanışmayı ve toplumsal bütünleşmeyi değil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almış olanlar da dahil olmak üzere PKK/KCK üyesi teröristleri, üstelik hiçbir pişmanlık şartı da aranmaksızın, topyekûn affetmeye yöneliktir.
Anayasa ve ceza infaz sistemimize yönelik aykırılıklara dikkat çektiğimiz bu kaygılarımızın yanında, teklif içeriğinde yer alan; PKK/KCK terör örgütü ve bağlantılı tüm oluşumların fiili varlığına son verilmesi, uhdelerindeki her türlü silah ve mühimmatın imhasının Türkiye Cumhuriyeti makamlarınca tespitini ve böylelikle örgütün tasfiyesini içeren hükümler nedeniyle bu teklife “hayır” demeyi doğru bulmuyoruz.
Diğer taraftan; PKK/KCK üyesi teröristlerin, hem dağ kadroları hem de cezaevlerinde cezasını çekmekte olanlar olmak üzere topyekûn affedilmelerini, 2 ila 3 yıl içerisinde de siyasi haklarının iadesini içerdiğinden dolayı bu teklife “evet” oyu vermeyi de bir vebal olarak değerlendiriyoruz.
Yeniden Refah Partisi olarak uzun zamandır ifade ettiğimiz gibi PKK/KCK üyesi teröristlerin akıbeti ile ilgili kararı devlet kadroları ya da hükümet ortakları değil; şehit aileleri ve gazilerimiz, yani milletimiz vermeli, “çerçeve yasa”nın af kapsamı doğrudan referanduma götürülmelidir.
Zikredilen sebepler ve sürecin içerdiği sonraki adımlarla ilgili belirsizlikler nedeniyle, Yeniden Refah Partisi olarak “çerçeve yasa”ya “çekimser” oy vereceğimizi aziz milletimize arz ediyoruz.”
Açıklamasında bulunmuşlardı. Yani neyin ne olduğunu bile bile oylamada çekimser oy kullanarak günaha ortak, şerre motor olmuşlardı. Ve hele “Kararı şehit aile ve gazilerimiz vermelidir!” cümlesi bile renksizliğin ve basiretsizliğin bir yansımasıydı. Yahu siz milletvekili olarak Meclis’te korkuluk konumunda mısınız? Bu insanlar sizi vekil tayin edip bu haklarını savunasınız diye oy vermedi mi? Yazık!..
Diğer bir vefasızlık ve mide bulandırıcı eksen kayması ise SP partisinden ve entegre edildikleri YENİ YOL Partisi’nde yaşanmıştır.
Evet (Kabul) oyu verenler: Mehmet ATMACA, Birol AYDIN, Mustafa BİLİCİ, Necmettin ÇALIŞKAN, Mesut DOĞAN, Mehmet Emin EKMEN, Sadullah ERGİN, Hasan KARAL, Mehmet KARAMAN, Bülent KAYA, Ertuğrul KAYA, Mustafa KAYA, Şerafettin KILIÇ, Sadullah KISACIK, Cemalettin Kani TORUN, Medeni YILMAZ
Hayır (Ret) oyu verenler: Yok
Çekimser oy verenler: Elif ESEN, Selçuk ÖZDAĞ, Sema SİLKİN ÜN
Oylamaya katılmayanlar: İdris ŞAHİN
Ve tek başına SP imzası ile oylamaya katılan en kahraman (!?) SP Genel başkanı Mahmut Arıkan ise Evet oyu kullanmıştır.
Arıkan’ın açıklaması ise Fatih Beyin açıklamasını aratmamaktaydı!? Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, çerçeve yasa teklifine “şartlı destek” verdiklerini vurgulamıştı!.. Yahu ne şartlı desteği? İşte Evet oyunu verdin ve ilgili tasarı kanunlaşacak, şartı şurtu mu kaldı bunun? Bunlar milleti bu kadar saf mı sanıyorlardı? Yoksa artık iyice gemi azıya mı almışlar ve Milli Görüş’le köprüleri yıkmışlar mıydı?
SP’li Milletvekillerinin hepsi artık YENİ YOL’cu sayılmaktaydı. Hiç birisi de bundan gocunmamaktaydı!? Yani artık Milli Görüş’le bağlantıları konuşulmamaktaydı. Sadece Genel Başkan SP adına oylamaya katılıp kahraman gibi “EVET” oyu kullanmıştı… Acaba bunlar, bir İsrail projesine, ABD ve Haçlı AB isteklerine “evet” dediklerini ve Milli Görüş’ü fiilen tarihe gömme hıyanetlerine destek verdiklerini, gerçekten anlamayacak kadar saflar mıydı?..
…
MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ..
İlginizi Çekebilir
- DEPREM FELAKETİNE KUR’ANİ BAKIŞ
- Diyanet İşleri Başkanımıza Çağrı: Manevi Karakol ve Kışlalar Hükmündeki TARİKAT ve CEMAAT’leri, Disiplinize Edip Denetlemek Üzere Diyanet Bünyesinde BİR TASAVVUF ÜST KURULU OLUŞTURULMALIDIR!
- DEVLETİN LAÇKALAŞMASI VE DİYANET’İN YOZLAŞMASI
- ÖZGÜR ÖZEL CHP’SİNİN TUTARSIZLIĞI VE TÜRKİYE’DE SİYASETİN TIKANMASI
