Anasayfa » HAÇLILARIN AKDENİZ YIĞINAĞI VE ERDOĞAN’IN IRAK SIĞINAĞI

HAÇLILARIN AKDENİZ YIĞINAĞI VE ERDOĞAN’IN IRAK SIĞINAĞI

Yazar: yonetici
0 Yorum 306 Görüntüleyen

HAÇLILARIN AKDENİZ YIĞINAĞI

VE

ERDOĞAN’IN IRAK SIĞINAĞI

        

En önemli NATO ülkesi ve sözde stratejik müttefiki sayılan… Üstelik üretimde kısmen iştirakçisi olan Türkiye’ye, hem de 1,5 milyar dolar parasını peşin verdiği F-35’leri ve Patriot füzelerini vermeyen ABD; Krallık (Emirlik)le yönetilen Katar’a Patriot satışını imzalayıvermişti… Bu arada, Erdoğan iktidarının girmek için can attığı ve her türlü hakaretine katlandığı AB; Ege ve Akdeniz’deki doğal haklarımızı koruma amaçlı sondaj gemilerimizin faaliyetlerini, “düşmanca ve saldırgan girişimler(!)” şeklinde nitelendirip, önlemek üzere hemen toplanıvermişlerdi.

Şu hâle bakın!.. Güya İran’la; sataşma ve taciz atışları Basra Körfezi açıklarında yaşanıyor ama başta ABD ve AB olmak üzere (Rusya dahil) 25 ülkenin son sistem savaş ve uçak gemileri her nedense Doğu Akdeniz’e, yani Türkiye’nin burnunun dibine yığılıyordu!? Ve maalesef bu kritik ve endişe verici kuşatma çemberi daralırken; Sn. Erdoğan, bütünüyle ABD kontrolünde bulunan ve Kuzey Irak Barzani bölgesine asla karışmayan Irak yetkilileriyle, güya “bölge barışını sağlama ve gerektiğinde dayanışma” amaçlı üst düzey toplantılar tertipliyor ve Irak istihbarat başkanı (MOSSAD’ın 3. sınıf elemanı) Cumhurbaşkanı Sarayında ağırlanıyordu. Daha önce Irak’ı işgal ve talan etmek üzere bu ülkeye saldıran Amerikan conilerine, “zafere erişmeleri ve sağ salim ülkelerine dönmeleri!..” için dualar eden Sn. Erdoğan, şimdi acaba bu kukla yetkililerle hangi stratejik konuları görüşüp anlaşmışlardı?.. Tam da bu sırada Erdoğan, G-20 zirvesi için gittiği Japonya dönüşünde; “ABD’den 100 Boeing yolcu uçağı alacaklarını…” ağzından kaçırıyordu. Bu uçakların en küçük çaplı olanları yaklaşık 10 milyar dolar, orta büyüklükte olanları ise 25 milyar dolar tutuyordu. Bize parasını peşin verdiğimiz ve bazı parçalarını ortak ürettiğimiz F-35’leri vermeyen ABD’den, bir de kalkıp on milyarlarca dolarlık Boeing yolcu uçağı almamız; yoksa S-400’lere karşı bir rüşvet payı mı oluyordu?

“Akdeniz bize uzak, ABD’ye yakın mıydı?”

Değerli Abdülkadir Özkan’ın:

“Doğu Akdeniz, Haçlı Batı’nın ve Siyonist odakların şımartıp kışkırttığı Kıbrıs Rum Kesimi’nin yaptığı birtakım anlaşmalarla adeta Türkiye’den uzak tutulmaya çalışılıyordu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi bu küstahlığı elbette gücüne güvenerek sergilemiyordu. Çünkü bilirler ki akıllarını başlarına getirtmeye 24 saat yeterli oluyordu. Onlar bu küstahlığı, başta ABD ve bazı AB ülkelerinden aldıkları destek sebebiyle sergiliyordu. Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne, ABD ve bazı AB ülkelerinin niçin destek verdiği sorusunun iki karşılığı bulunuyordu. Birincisi, Doğu Akdeniz’de bulunacak doğalgaz ve petrolden pay almak amaçlanıyordu. Bunun için şimdiden birtakım anlaşmalar bile imzalanıyordu. İkincisi de hemen her konuda olduğu gibi Türkiye’ye karşı oluşturulan Haçlı ittifakının bilinen, tabii düşmanlık refleksi ortaya çıkıyordu.

Doğu Akdeniz’de sözünü etmeye çalıştığımız tüm bu girişim ve gelişmelerle, Akdeniz’deki haklarımız gasp edilmek isteniyor ve Türkiye buradan uzak tutulmaya çalışılıyordu. Bu noktada ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Palmer’in yaptığı;“Doğu Akdeniz, ABD’nin bir dizi stratejik çıkarının ve önemli ortaklarının bulunduğu bir bölge” şeklindeki açıklaması, Rumların cesareti nereden aldıklarını göstermeye yetiyordu. Böyle olmasa; Doğu Akdeniz’deki ülkemize ait araştırma gemimizin personeli hakkında tutuklama kararı almaya nasıl cesaret edilebiliyordu?

Özellikle bir hususu vurgulamak gerekiyordu. Sergilenen küstahlık, sadece Kıbrıs Rum Kesimi ile sınırlı kalmıyordu, ABD’nin Doğu Akdeniz’de çıkarları olduğunun ileri sürülmesi daha çok mide bulandırıyordu. Bu açıklamayı görünce aklıma başlığa aldığım,“Akdeniz bize uzak, ABD’ye yakın mı?” sorusu geliyordu. Çünkü Türkiye Akdeniz’den ve buradaki yeraltı zenginliklerden uzak tutulmaya çalışılırken, resmi ağızdan, “ABD’nin Doğu Akdeniz’de stratejik çıkarları var” denilebiliyordu. Bu açıklama insana, eğer Doğu Akdeniz’de ABD’nin stratejik çıkarları var ise Türkiye’nin tapulu malı olması gerekircümlesini hatırlatıyordu. Palmer’in açıklamasından kısa bir alıntı yapacak olursak, sanıyorum ABD’nin Doğu Akdeniz ile ilgisinin sebebi çok net olarak anlaşılıyordu:

“Biz, Doğu Akdeniz’e; yeni hidrokarbon kaynaklarının bulunduğu, enerji kaynakları açısından da giderek önemi artan bir bölge olarak bakıyoruz.” Bu arada Palmer; ABD’nin, Fransa gibi adada bir üs arayışında olmadığını söylüyordu. Ancak, adada bir üsse ihtiyaçları olmadığını söylediği açıklamasında; ülkesinin bölgede 10 savaş gemisi, 130 savaş uçağı ve yaklaşık 9 bin askerinin bulunduğunu belirterek izah ediyordu. Bu arada bir yandan da gözdağı veriyordu.

Tüm bu açıklamalar da gösteriyor ki, Türkiye’nin Haçlı ülkelerinden dostluk beklemesinin bir anlamı yoktu, böyle bir beklenti yanılgı ile sonuçlanmaya mahkûmdu. Eğer, 10 binlerce kilometre uzaktan gelerek Akdeniz’i bir savaş alanı haline getirmişler ve bunu da stratejik çıkarları ve Türkiye’yi Doğu Akdeniz’deki yeraltı kaynaklarından uzak tutmak için yaptıklarını söylemekten çekinmiyorlarsa; hiç olmazsa bu ülke ile ilişkilerimizi “stratejik ortaklık” olarak nitelendirmekten vazgeçmek gerekiyordu. Çünkü ABD’nin stratejik çıkarları, Türkiye ile çatışıyordu. ABD için stratejik çıkar olan şeyler, Türkiye aleyhine atılacak adımların gerekçesi olarak görülüyordu. Kaldı ki, ABD’nin Türkiye aleyhine tutum ve açıklamaları sadece Doğu Akdeniz ile de sınırlı kalmıyordu. Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi almamızı engellemek için her yola başvuruluyor, bunun da ötesinde istediğimiz füze sistemini de satmıyorlardı. Netice itibariyle ABD’nin dostluğu sadece laftan ibretti ve bunlara asla inanmamak gerekiyordu.”[1]

Trump’ın: “Türkiye’nin, Suriye Kürtlerini Vurmasını Engelledim!”küstahlığı!

ABD Başkanı Donald Trump; Türkiye’nin, Batı Kürdistan’a (Rojava) saldırmak istediğini ancak kendisinin buna engel olduğunu açıklamıştı. G20 Liderler Zirvesi’nde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’la görüşen Trump, düzenlediği basın toplantısında Kürtlerle ilgili bazı bilgiler aktarmıştı. Trump S-400’lerle ilgili açıklamasında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan benim bakış açımla çok çetin biri, ancak ben onunla iyi anlaşıyorum. Örneğin Kürtlerle büyük bir sorunu var ve herkes de bunu biliyor” ifadelerini kullanmıştı. “O Kürtleri, DAEŞ ve hilafetini ortadan kaldırmamızda yardımcı olanları, tamamen ortadan kaldırmak istiyordu ve bunun için yaklaşık 65 bin askeri sınıra yığmıştı. Ben de bunu yapmamasını istedim. Kürtler Türkiye’nin doğal düşmanı ancak Erdoğan bunu yapmadı. Onlar (Türkiye), o halkı ortadan kaldırmaya hazırdı. Ben ona (Erdoğan’a) bunu yapmamasını söyledim ve o da yapmadı.”[2] diyen Trump’la Erdoğan, Suriye Kürdistanı konusunda nasıl anlaşmışlardı?

AB yöneticilerinin birçoğu, MOSSAD ajanı mıydı?

Eski Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, 2019 Ocak ortalarında yalnızca istihbarat servislerinin ilgi gösterdiği Azerbaycan gezisine katılmıştı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mihriban Aliyev tarafından kabul edilen Sarkozy’nin,“Bakü-Paris ilişkilerinden çok Türkiye’nin bölge etkinliğinin kırılmasına yönelik, İsrail’in görüşlerine yakın taleplerde bulunduğu” basına sızmıştı. İsrail, özellikle İran’ın kuşatılmasına yönelik olarak Azerbaycan’a büyük önem veriyordu. JÖNTÜRK, 2011 yılında Nicolas Sarkozy’nin “Sarko the Sayan” kod adlı MOSSAD ajanı olduğunu yazmıştı: Fransa’nın ciddi gazetelerinden Le Monde da, Sarkozy’nin ajan olduğunu sütunlarına taşımıştı. Sarkozy’nin, Azerbaycan’dan Türkiye karşıtı taleplerine ilişkin pek yüz bulamasa da İsrail açısından bazı tavizler kopardığı anlaşılmıştı. Azerbaycan basınında çıkan birkaç haberde de Sarkozy’nin, İlham Aliyev ile değil, Mihriban Aliyev ile yaptığı görüşmeye daha fazla yer almıştı. Oysa Azerbaycan, Sarkozy’nin cumhurbaşkanlığı döneminde özellikle Ermenistan yanlısı tutumundan epey rahatsızdı.[3]

ABD’nin İran’a müdahale hazırlığı mıydı?

“Özellikle Umman ve Hürmüz Boğazı’nda yaşananlar kafa karıştırıcıydı. Peş peşe patlamaların olması, ABD ve İran’ın karşılıklı olarak birbirlerini suçlamaları, olası bir Amerikan saldırısını akıllara taşımaktaydı. ABD’nin bölgeye uçak gemisi yollaması, askerlerine “taarruza hazır olun” talimatı geçmesi sıradan bir hadise sayılamazdı. “İsrail’in güvenliği” safsatası, artık işe yaramamaktaydı. ABD’yi yönetenler bunun farkındalardı. ABD bu ülkeye saldırmayı göze alamazdı. Bu ülkeyi idare edenler, yine onların tabiriyle; “Ortadoğu’ya açılmak” istiyorlardı. Her şeye tek başına sahip olmak istedikleri aşikârdı. AB ülkeleri, Çin, Rusya ve Japonya gibi ülkeleri de bölgeden uzak tutmak istedikleri açıktı. Ancak, bu terbiye edilmemiş aygırların, bir şekilde durdurulması lazımdı. Şayet bu koca ülke (ABD)nin yönetiminde, gizli veya aşikâr söz sahibi olanlar, bir şekilde dizginlenemezler ise, bunlar dünyayı ateşe atacaklardı. Bugüne kadar “yaptıkları yapacaklarının teminatıdır” kabilinden meseleye bakınca, ortaya böyle bir tablo çıkmaktaydı. Özellikle; 11 Eylül sonrası ortaya attıkları yalanlar ve yok yere iki ülkenin işgal edilmesi, herkese bu durumu bir kez daha hatırlatmaktaydı.

Bu arada ABD, 1979’dan beri İran karşısında sürekli yenilgi almaktaydı. İran’ı kaybetmekle zaten ilk yenilgisini almıştı. ABD Büyükelçiliği’nin basılması ve 52 kişinin 444 gün İranlıların ellerinde kalması ile 2. yenilgiyi alan ABD, bu olaydan yaklaşık 1 yıl sonra, rehineleri kurtarmak için yaptığı operasyonun başarısız olmasıyla 3. yenilgisini de tatmıştı. Daha sonra, İran tarafının rehineleri 1980 yılı başlarında serbest bırakmasıyla, ABD yönetimi bir yenilgi daha aldı. Yeni Başkan olan Regan’ın İran’a iade etmek mecburiyetinde kaldığı 8 milyar dolar da ABD’yi dünya halkları nezdinde bir kez daha aşağılamıştı. Ayetullah Humeyni’nin “Büyük Şeytan” olarak nitelendirdiği ABD, İran karşısında kaybetmenin acısını nasıl çıkaracaktı? En az 5 kere İran karşısında hezimete uğrayan, üstüne üstlük Başkan Jimmy Carter’e seçim kaybettiren bir ülkenin karşısına dikilmek, ancak büyük bir cahillik olacaktı ve pahalıya patlayacaktı! Bu ve benzer nedenlerden dolayı Trump’un İran’a müdahaleye yanaşmayacağı kanaati ağır basmaktaydı. Bazı İran yöneticilerinin gereksiz çıkışları ve kışkırtmaları da sanki bunu biliyor gibi davrandıklarını hatırlatmaktaydı. İşte ABD’nin son dakikada İran’a müdahaleden vazgeçmesi, bu doğrultuda atılmış bir adım olarak yorumlanmıştı.

Ancak, İran konusunda tehlikenin tamamen geçtiğini söylemek de imkânsızdı. ABD, bölgedeki yığınağını ve askeri varlığını artırarak tansiyonu yükseltmekteydi. ABD-Çin arasında yaşanan, şimdilik, ekonomik savaş, ABD-Türkiye arasında yaşanan S-400 gerilimi, akıllara; ‘n’oluyoruz’ sorusunu taşımaktaydı.”[4]

Trump’ın tehdidini, Tahran yanıtsız bırakmamıştı!

İran Dışişleri Bakanı Zarif, ABD Başkanı Donald Trump’ın; “İran’ı yok ederiz” tehdidine karşılık “ABD’nin İran’ı yok etme kapasitesi yok” ve “Trump, 18’inci yüzyılda yaşamadığımızı anlamalıdır.” çıkışını yapmıştı. Cevad Zarif, başkent Tahran’da CNN muhabirinin sorusu üzerine, ABD Başkanı Trump’ın; “İran’ı yok ederiz” tehdidini değerlendirirken. Trump’ın İran hakkında “kesinlikle yanıldığını” söyleyerek, “ABD, İran’ı yok edecek konumda değil. Yasaklanmış silahlar (kitle imha silahları) kullanmadan bunu yapacak kapasiteleri yok.” diye çıkışmıştı. İran’ın herhangi bir saldırıya karşı hazırlıklı olduğunu belirten Zarif, “Buna karşın biz savaş veya çatışma istemiyoruz. Başkan Trump, 18’inci yüzyılda yaşamadığımızı ve Birleşmiş Milletler Antlaşması’na göre savaş tehditlerinin yasa dışı olduğunu hatırlamalıdır.” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya ve ABD gizli bir ittifakla, Türkiye’ye karşı Suriye rejimini mi meydana sürüyorlardı?

Son zamanlarda Suriye İdlib’de, Türkiye’nin gözlem noktalarına rejim güçleri tarafından saldırılar yoğunlaşmıştı. Bu saldırıların sonuncusunda bir askerimizin şehit olduğu, iki askerimizin yaralandığı açıklanmıştı. Bu arada, pek çok sivil de saldırılardan mağdur olmaktaydı. Dikkat edilirse, Suriye rejiminin gözlem noktalarımıza saldırıları ve bu saldırılar sonunda can kayıplarının yaşanması karşısında, Suriye’deki güçlerini her gün artıran ve yeni askeri üsler oluşturan ABD ve Rusya, bu gelişmelere kayıtsızdı. Suriye rejimine karşı ciddi bir tepki sergilemiyorlardı. Belli ki her iki güç de Suriye rejimi ile aralarında özel bir anlaşma yapmışlardı ve bu anlaşmanın esasını da ABD ve Rusya’nın, bu ülkedeki güçlerini kalıcı olarak artırmaları oluşturmaktaydı. Bu anlaşma, isterseniz buna mutabakat da diyebiliriz, aynı zamanda İsrail’in de işine yaramaktaydı. Böyle olmasaydı, Suriye rejimi ABD ve Rusya’dan -açıktan olmasa da- destek görmeseydi söz konusu saldırıları göze alamazdı.

Bölgemizdeki gelişmeler değerlendirilirken İsrail dikkate alınmadan doğru sonuç almak imkânsızdı. Çünkü, Filistin ile ilgili yapılan toplantıda Suriye rejimi temsil edilirken, Türkiye’nin bulunmayışı; AKP iktidarının ve Erdoğan’ın hesaba katılmadığının kanıtıydı.Suriye rejimi ABD ve Rusya’ya İsrail konusunda teminat vermiş olacak ki, Esad yönetimi ayakta kalabilmek adına Filistin davasını da satmış durumdaydı. Bu noktada; Suriye rejiminin saldırıları sadece TSK’nın gözlem noktaları ile sınırlı kalmamış, Suriye’nin pek çok bölgesinde muhalif güçlere yönelik saldırılar sonucunda büyük bir bölge harabeye dönmüş, milyonlarca Suriyeli hayatta kalabilmek için gerek Suriye içinde gerek dışında güvenli bölgelere göç etmiş durumdaydı. Bu gerçeğin bilinmeyen bir yanı yoktur ama başta ABD ve Rusya olmak üzere AB ülkelerinden de ciddi bir tepkiye rastlanmamıştı. Denilebilir ki, Haçlı ittifakı Suriye’de akan kandan rahatsız değil, aksine memnun görünüyorlardı.

İsrail Mescid-i Aksa’nın Altını Oymaktaydı!

Filistin’de; Silvan mahallesinin altından geçerek, Kubbet'üs-Sahra ile Mescid-i Aksa'nın bulunduğu Tapınak Tepesi'ndeki Ağlama Duvarı'na çıkan antik bir tünel, Siyonistler tarafından resmen ve törenle açılmıştı. Yerleşimcilerin düzenlediği törene katılan ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ile İsrail Büyükelçisi David Friedman, işgal altındaki Doğu Kudüs'te ellerinde çekiçlerle tünel kazmışlardı! ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ile İsrail Büyükelçisi David Friedman, İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs'te Yahudi yerleşimcilerin tünel kazma etkinliğine katılmışlardı. Yani Mescid-i Aksa’nın altı resmen oyulmakta ve yıkılışa hazırlanmaktaydı.

Siyonist Yahudiler; 'Hacı Yolu' da denilen arkeolojik bir yolun yeniden açılışı gerekçesiyle düzenlenen etkinlikte, ABD Büyükelçisi David Friedman, elindeki 5 kiloluk çekiçle vurarak Filistin’in Silvan bölgesi altından geçerek, Doğu Kudüs'e uzanan tüneli resmen ve törenle açmışlardı. Bu tünel, Kubbet'üs-Sahra ile Mescid-i Aksa'nın da bulunduğu -Yahudilerin deyimiyle- Tapınak Tepesi'ndeki Ağlama Duvarı'na çıkmaktaydı. Törende İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'nun eşi Sara Netanyahu, ABD'nin en büyük kumarhane şirketi Las Vegas Sands'ın sahibi milyarder Siyonist iş adamı Sheldon Adelson ve içlerinde aşırı sağcıların da bulunduğu çok sayıda İsrailli Milletvekili ile Bakan da yer almışlardı.

Söz konusu tünel, İsrail hükümetinin Yahudilerce Davud’un Şehri olarak nitelendirilen Silvan mahallesi ile Doğu Kudüs’ün tamamında, Mescid-i Aksa’yı da kapsayan şekilde turistik projeler ve arkeolojik kazıları öngören 'Şalem' projesinin bir parçasıydı. Yani Hz. Peygamberimizin Hadislerinde haber verdikleri “Mescid-i Aksa’nın yıkılışı” resmen başlatılmıştı.

Friedman, törende yaptığı konuşmada, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs’ü 'İsrail’in başkenti' olarak tanımasının altını çizerek şunları aktarmıştı:“Bu tünelin açılışı; Başkan Trump’ın Kudüs’ü, İsrail’in Başkenti olduğunu ilan etmesi kararını eleştirenlere en güzel bir cevaptır ve İsrail kutsal amacına ulaşacaktır!”[5]

Bazı insaflı Yahudi barış aktivistleri, bu kışkırtıcı karar için protesto gösterisi yapmışlardı.

İsrail’deki insaflı Yahudilerin 'Barış Şimdi' (Peace Now) örgütü, bu açılış töreninin düzenlendiği alanın yakınında protesto gösterisi yapmışlar ama kahraman Erdoğan iktidarından cılız demeçler dışında hiçbir ciddi adım atılmamıştı. Filistin Yönetimi'nin başmüzakerecisi ve Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saeb Erekat, Filistinlilerin tepkisini Twitter'dan aktarmıştı: “Umarım Amerikalılar dahil tüm dünya bu yıkımı görür ve tedbirini alır. Burada gördüğünüz ABD Büyükelçisi değil, Siyonist azgınlardır!”

“Bu yıkımı, Manama toplantısına katılan herkese göstermeliyiz!” diyen Filistinli başmüzakereci, ABD'nin Bahreyn'in Başkentinde 'Refah için Barış' sloganıyla düzenlenen Manama Çalıştayı'na atıfta bulunmuşlardı. Manama Çalıştayı'nda Trump'ın damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner, 'Yüzyılın Anlaşması' dediği kendi İsrail-Filistin barış planı için ilk yoklamayı yapmıştı. Bu Siyonist züppe, daha önce de Erdoğan’ın sarayında ağırlanmıştı. Geçmişte Donald Trump'ın avukatlığını yapmış David Friedman, Yahudi yerleşimleri için yılda 2 milyon dolar toplayan Bet El Kurumlarının Amerikalı Dostları'nın da eski başkanıydı.

Friedman, İsrail'in yerleşimler yoluyla Kudüs ve Batı Şeria'yı işgal-ilhak politikalarının sıkı destekçisi olarak tanınmaktaydı. ABD'nin Ortadoğu Özel Temsilcisi Greenblatt da Friedman'ın İsrail'in Batı Şeria'yı ilhak girişimine dair açıklamalarını desteklediğini vurgulamıştı. İkilinin tünel açma törenindeki halleri, Trump yönetiminin İsrail'in Doğu Kudüs'teki egemenlik iddiasının yanı sıra, Doğu Kudüs'ü ilhak girişimini de desteklemesi anlamını taşımaktaydı.

İşte Siyonistlerin 50 Milyar Dolarlık Gasp Planı: Filistin’siz Filistin toplantısı!

ABD Başkanı Trump'ın Yahudi damadı ve Başdanışmanı Jared Kushner, Filistin ve Orta Doğu’yu derinden etkileyecek, Filistinlilerin sürgün edilmesi ve topraklarıyla oynanması anlamına gelen Bahreyn Konferansı’nın ekonomi planını hazırladıklarınıaçıklamıştı. Filistin’in boykot ettiği toplantı resmen Filistinsiz bir Ortadoğu amacı güdüldüğünü kanıtlamıştı.

Yahudi Kushner, Körfez ülkesi Bahreyn'in Başkenti Manama'da başlayan ve Suudi Arabistan yönetiminin doğrudan destek verdiği, ancak Filistin ile Arap dünyasının genel anlamda boykot ettiği ekonomi çalıştayının açılış konuşmasını yapmıştı. Çalıştayın siyasi yönü bulunmadığını dile getiren Kushner, “Bu çalıştayın amacı, yeni yollarla mevcut zorluklar üzerinde düşünülmesidir. Birlikte çalışarak somut bir plan geliştirip, hayata geçirilmesi için girişimlerde bulunacağız.” diyerek hainliklerini açığa vurmuşlardı. Filistinli gruplar tarafından protesto edilen toplantıda, “Filistin ve Ortadoğu için şu ana kadarki en kapsamlı ekonomik planı hazırladık” diyen Kushner; “Geçmişte sizleri söyledikleriyle hayal kırıklığına uğratanlara rağmen, Başkan (Trump) ve Amerika sizlerden vazgeçmedi. Bu çalıştay sizler için” ifadelerini kullanıp küstahlaşmıştı.

Bazı Arap yöneticileri, Filistin’i kendi rahatları için satıyorlardı.

Kendi rahatları için Filistin topraklarını İsrail’e satmayı göze alan Suudi Arabistan ve Bahreyn yönetimi, İsrail’in ekonomik ve fiziki işgalini bir “çözüm” olarak gösterme çabasındaydı. Suudi Arabistan Maliye Bakanı Muhammed el-Cedan, “Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin sözde refahını sağlayacak her planı desteklediklerini”açıklamaktan utanmamıştı. Cedan, ABD iş birliğiyle gerçekleştirilen ekonomi çalıştayında yaptığı konuşmada, Suudi Arabistan’ın yıllardır Filistin meselesini desteklediğini iddia ederek, “Filistinliler için refah sağlayacak her planı destekliyoruz”ifadelerini kullanmıştı. Bahreyn Veliaht Prensi Selman bin Hamed Al Halife de, Manama Çalıştayı’nın “nitelikli ekonomik fırsatlara”(!) yönelik katkısını sabırsızlıkla beklediklerini vurgulamıştı. Veliaht Prens Selman, “ayrıca müreffeh bir ekonomik geleceğe ulaşmak ve bölge ülkeleri ile halkların gelişmesi için sarf edilen çabaların ortak ve uyumlu olmasının önemli olduğunu” hatırlatmıştı.

Akdeniz’deki kuşatmanın arkasında İsrail ve Yahudi Lobileri vardı: MOSSAD, adım adım Türkiye'yi takibe almıştı!

Savaş gemilerinin yığınak yaptığı Doğu Akdeniz’de, Türkiye’nin her faaliyeti adım adım takibe alınmıştı. İsrail, Kıbrıs çevresinde konumlanan Fatih ve Barbaros gemilerinin net uydu görüntülerini paylaşacak kadar pervasızlaşmıştı. İsrail şirketi ISI, gemilerimizin koordinatlarını bile aktarmıştı. Bu şirketin İsrail ordusu ve MOSSAD’la derin bağlantıları vardı.

Gemilerimizin fotoğrafları uydudan yayınlanmıştı!

16 Mayıs’ta Türk sondaj gemisi Fatih’in Kıbrıs açıklarına hareket etmeye başladığını sosyal medyadan paylaşan Image Satellite Intelligence (ISI) adlı kuruluş,“Türkiye, Kıbrıs’ta sondaj planlarına start verdi. Lefkoşa’ya meydan okuyan Ankara, Fatih sondaj gemisini gönderdi. Bugün Fatih, Kıbrıs’ın Baf kentinin 80 km batısında faaliyet gösterirken, ISI’nın merceğine takıldı” ifadelerini kullanmış ve Fatih’in koordinatlarını yayınlamıştı. 20 Mayıs’ta bir devam paylaşımı yapan ISI, “Takip: Bir Türk firkateyni Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesinden geçerek, Türk Fatih sondaj gemisine eşlik ediyor” diye yazmıştı. Paylaşımın görselinde, “Türkiye’nin Fatih gemisi Baf şehrinin 80 km batısında hâlâ Kıbrıs’ın Münhasır Ekonomik Bölgesi içerisinde faaliyetlerini sürdürüyor. ISI, Türk fırkateyninin sondaj gemisine refakat ettiğini tespit etti” yazacak kadar küstahlaşmıştı.

Zaten 26-06-2019 (Pazartesi), ABD-Rusya-İsrail üçlü güvenlik zirvesi yapmışlardı. Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve İsrailli mevkidaşları Meir Ben-Şabbat'ın katıldığı zirveye İsrail Başbakanı Netanyahu da katılmıştı. Üçlü zirvenin gündemi “ABD ve İran arasındaki gerginlik” olarak açıklansa da aslında söz konusu İsrail'in güvenliği ve çıkarları olacağından elbette Türkiye masaya yatırılmıştı. Bu zirvede, Suriye'deki “askeri varlıklar” da tartışılmıştı. İsrail Başbakanı: “Üçümüz de (İsrail, Rusya ve ABD) barışçıl, istikrarlı ve güvenli bir Suriye görmek istiyoruz. Bu hedefe ulaşmak için ortak bir hedefimiz var. 2011'den sonra Suriye'ye gelen hiçbir yabancı kuvvetin Suriye'de kalmaması… Bu ortak hedefe ulaşmak için yollar olduğunu düşünüyoruz. Az önce tanımladığım sonucun -2011'den sonra giren tüm yabancı güçlerin Suriye'den ayrılması- Rusya için, ABD için, İsrail için ve Suriye için iyi olacak.” diyerek, Türkiye’nin Suriye’den çıkarılmasını teklif edecek kadar küstahlaşmıştı. Evet evet; ABD-Rusya ve İsrail bölgede ve Suriye özelinde Türkiye’ye karşı ortak hareket ediyorlardı.

Tam da bu sırada; Siyonist-Stratejist Ortadoğu fesatçısı David Satterfield, 2 yıldır boş kalan Ankara Büyükelçiliğine atanmıştı!

Trump’ın; ABD’nin Ankara büyükelçiliği için aday gösterdiği Satterfield, sıkı bir BOP uzmanıydı. 2007'de, TSK’nın sınır ötesine operasyon yapmasını engellemek için Türkiye’ye uğramıştı ve aynı günlerde Ergenekon başlamış, terör artmış ve içeriden dışarıdan TSK’ya yönelik hücumlar hızlandırılmıştı.

Tarih 7 Ağustos 2003… O dönem ABD Başkanı Bush'un Ulusal Güvenlik Danışmanı Condoleezza Rice, The Washington Post Gazetesi'nde şunları yazmıştı:“Bugün, Amerika ve müttefikleri kendilerini dünyanın bir başka yerindeki uzun soluklu değişimlerden bir tanesine hazırlamalıdır: Ortadoğu… 22 ülkeden oluşan Ortadoğu'nun dönüşümü hiç kolay olmayacak, hem de çok fazla zaman alacak.” Büyük Ortadoğu Projesi'ni (BOP) böyle anlatan-kuran Rice, 2005-2009 yılları arasında ABD Dışişleri Bakanı yapılmıştı. İşte Rice'ın “Irak'tan sorumlu kıdemli danışmanı” ise; bugün ABD Başkanı Donald Trump'ın Ankara Büyükelçiliği için aday gösterdiği, Dışişleri Bakanlığı'nın Ortadoğu İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı David Satterfield olmaktaydı… 11 Ocak 2018'de ABD Senato Dış İlişkiler Komitesi'nde, “DAEŞ sonrası ABD'nin Suriye Politikası” üzerine gerçekleştirilen oturumda senatörlerin sorularını yanıtlayan David Satterfield, PKK/PYD'nin korunması gerektiğini hatırlatmıştı. Sıkı bir PKK dostu olan yeni Büyükelçi adayının bir başka özelliği daha vardı: 2007'de, Irak'tan Sorumlu Danışman olarak Türkiye'de görev almıştı…

Hatırlayalım; Tarih 12 Nisan 2007… Genelkurmay Başkanı Org. Yaşar Büyükanıt karargâhta basın bilgilendirme toplantısı yapmış ve şöyle konuşmuşlardı: “Şu soruyu bana sorabilirsiniz: Peki Kuzey Irak'a bir operasyon yapılmalı mı? Yapılmalı. Olayın iki boyutu var. Birincisi sadece asker olarak baktığım zaman, evet yapılmalı. Fayda sağlar mı? Evet, sağlar.”

O sırada henüz Ergenekon kumpasına iki ay vardı. Ancak… 2005'teki Şemdinli, 2006'daki Atabeyler operasyonlarıyla ordunun üzerine gidileceğinin sinyalleri yakılmıştı. İşte Büyükanıt'ın ‘operasyon' açıklamasından bir hafta sonra, 20 Nisan'da da ‘telaşla' Türkiye'ye gelen ziyaretçinin kimliği çok anlamlıydı: Rice'ın danışmanı, Irak Koordinatörü David Satterfield. Dışişleri Bakanlığı yetkilileri ve Genelkurmay 2. Başkanı Org. Ergin Saygun'la görüşen Satterfield, aynı gün 4 gazeteciyle Ankara Büyükelçiliği'nde bir görüşme yapmışlardı. O dönem Yeni Şafak'ta yazan Fehmi Koru ve Radikal'de yazan Murat Yetkin bunlar arasındaydı.[6]

David Satterfield’in Karanlık İrtibatları!

Sonunda, ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne Dışişleri Bakanlığı’nın Orta Doğu işlerinden sorumlu Müsteşar Yardımcısı David Satterfield atanmıştı. Bu Siyonist fesatçı; Mısır, Lübnan, Suudi Arabistan ve Irak’ta görev yapmıştı. Ortadoğu’dan Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Büyükelçi David Satterfield, İran karşıtı gruptandı. 10 Ocak 2018’de Amerikan Senatosu’nun Dış İlişkiler Komisyonu’nda “DAEŞ sonrası Amerika’nın Suriye Politikası” konulu bir oturumda, “Biz Türkiye hükümeti ve güvenlik güçlerinin, PKK ve Suriye Demokratik Güçleri içerisindeki birçok güçle arasındaki ilişkiye dair kaygılarını çok iyi anlıyoruz. Bu noktada Dışişleri Bakanı Tillerson’ın ve Rusya’nın da dile getirdiği, Suriye’nin kuzeyinde yaşanacak siyasi geçiş sürecine dair Türkiye’nin kaygılarını azaltma konusunda bir ortak anlayış söz konusu.” demiş, bölgedeki tüm etnik grupların yer alacağı bir geçiş sürecinin öneminden bahsederken; bu geniş alanda sadece Kürtlerin olmadığını, Araplar, Türkmenler gibi birçok etnik grubun bulunduğunu ve tüm bu grupların Suriye’nin geleceğinde yer almak istediklerini, yani Suriye’nin parçalanması gerektiğini vurgulamıştı.

Ancak yine aynı toplantıda; ABD’nin Yakın Doğu işlerinden sorumlu müsteşarı olarak görev yapan David SatterfieldTrump yönetiminin amacının, DAEŞ’i yok etmeye devam etmenin ötesinde, SDG’nin Suriye’nin kuzeyinde ve kuzeybatısında sağlamlaştırılmasını ve İran etkisine karşı koymayı kapsadığını aktarmıştı. Ayrıca ABD güçlerinin neden Suriye’de kalmaya devam ettiğine dair bir soruya da “İran’ın Suriye’ye askeri malzeme taşıma konusundaki büyük becerisi dolayısıyla faaliyetlerini arttırmasından derin kaygı duyulduğunu” hatırlatmıştı. Bu açıklama Trump yönetiminin, Suriye’de Tahran’ın müttefiki Esad’ı devirmek için, kolayca İran ve potansiyel olarak Rusya ile daha geniş bir çatışmaya dönüşebilecek bir savaşa hazırlandığı şeklinde yorumlanmıştı.

1993-1996 yılları arasında Ulusal Güvenlik Konseyi Personelinde Yakın Doğu İşleri Direktörü olarak görev yapan David Satterfield; geçici ve İsrail’in güdümündeki bir Filistin devletinin kurulmasını öngören bir yol haritasıyla ilgili çalışmalar yapmıştı. David Satterfield 2008’de; Amerika Dışişleri Bakanlığı’nın Irak Özel Temsilcisiydi ve o tarihte PKK’ya karşı mücadelede etkin istihbarat paylaşımı için yeni bir mekanizma kuran AKP iktidarı ve Amerika, bu mekanizmayı karşılıklı ziyaretlerle daha da işlevsel kılmaya uğraşmışlardı.

David Satterfield; dışişlerindeki görevinin yanı sıra, dünyanın en büyük güvenlik firmalarından biri olan 620 bin kişinin çalıştığı ve 110’dan fazla ülkede faaliyet gösteren G4S’in sözcülüğünü yapmıştı. Haziran 2016’da Amerika Birleşik Devletleri’nin 27. eyaleti olan Florida’daki Orlando kentinde, ABD doğumlu Afganistan kökenli 29 yaşındaki Ömer Metin’in, eşcinsellerin gittiği Pulse Clup adlı gece kulübünde gerçekleştirdiği silahlı saldırı sonucunda 50 kişi hayatını kaybetmiş, 53 kişi yaralanmış, olay; ülke tarihinin en kanlı silahlı saldırısı olarak kayıtlara geçmiş ve DAEŞ, kendisine ait Amaq haber ajansı üzerinden yaptığı açıklamayla saldırıyı üstlendiğini açıklamıştı. Sıkı durun! Bu saldırıyı gerçekleştiren Afganistanlı Ömer Metin, David Satterfield’in sözcülüğünü yaptığı güvenlik firması G4S personeli çıkmıştı.

G4S Türkiye’de de faaliyet gösteriyor ve İstanbul Şişli’de ofisleri vardı. Tanıtımında; “Teknoloji entegre güvenlik ürün ve hizmetleri, uzman kadrosu ile dünyada lider güvenlik şirketi” olduğu yazılmaktaydı. Türkiye’deki müşteri portföyü oldukça geniş olan G4S; 400’den fazla firma, 500’ün üzerindeki iş yerinde, 5188 sayılı kanuna uygun olarak yerleştirilen 4000’in üzerinde güvenlik personeli ile hizmet sunmaktaydı. Şirketin müşterilerine verdiği hizmet, güvenlik risk danışmanlığı, yakın koruma ve seyahat güvenlik danışmanlığını kapsamaktaydı. Ayrıca Radyo ve GSM frekanslarında yayın yapan gizlenmiş dinleme ve görüntü alma cihazlarının, frekans analizi yöntemi ile veya yayın yapmayan, sadece kayıt yapan cihazların, termal görüntüleme yöntemi ile tespit ettikleri anlaşılmaktaydı. Şirket ilk defa 1901’de Danimarka’da kurulup faaliyete başlamış. 1991’de Türkiye’de ilk kez güvenlik sektörüne giriş yapan G4S Güvenlik Hizmetleri’nin Türkiye Genel Müdürlüğünü ise Kağan Gümüş yapmıştı.[7]

Ama şükür ki Kahraman Ordumuz görev başındaydı ve dik durmaktaydı!

‘Yavuz’ sondaj gemisi, Çanakkale Boğazı’ndan geçip Ege ve Akdeniz’e açılmıştı (21 Haziran 2019)

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nca (TPAO) satın alınan ve Kocaeli'nin Dilovası'ndaki Belde Limanı'nda düzenlenen törenle Akdeniz'e doğru yola çıkarılan'Yavuz' sondaj gemisi, Çanakkale Boğazı'ndan gururla ve onurla geçmiş bulunmaktaydı. 'TCG Fatih' fırkateyniyle geçiş sırasında eşlik edilen sondaj gemisi, Ege Denizi'ne açılıp, buradan Akdeniz'e varacaktı. Türkiye’nin ikinci açık deniz petrol platformu olan, 229.6 metre uzunluğunda ve 36 metre genişliğindeki ‘Yavuz’ sondaj gemisi, saat 15.30 sıralarında, Marmara Denizi’nden Çanakkale Boğazı’na giriş yapmıştı.

‘TCG Fatih’ fırkateyniyle geçiş sırasında eşlik edilen sondaj gemisi, boğazda manevra yapılması en güç nokta olan Nara Burnu’nu saat 15.45’te başarıyla dönmüş durumdaydı. Bu sırada Çanakkale Deniz Helikopter Grup Komutanlığı’ndan havalanan askeri helikopterle, gemi üzerinde birkaç kez sorti yapılmıştı. Çanakkale önlerinden geçiş yapan ‘Yavuz’, Kilitbahir köyü dağındaki ‘Dur Yolcu’ yazısı ve Kilitbahir Kalesi önlerinde, boğaza tekneyle açılan balıkçılar tarafından Türk bayraklarıyla karşılanmıştı. Çanakkale önlerindeki geçişini yarım saatte tamamlayan ‘Yavuz’a, Türk Sahil Güvenlik botuyla yakın koruma sağlanmıştı. ‘Yavuz’ sondaj gemisi, boğaz geçişinin ardından Ege Denizi’ne açılmış, buradan Akdeniz’e ulaşmış; dostlara güven, düşmanlara ürküntü aşılamıştı.

Türkiye’nin ‘Fatih’ten sonra ikinci derin deniz sondaj gemisi olan ‘Yavuz’, 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilir durumdaydı. 130 metrelik 2 sondaj kulesi bulunan geminin içinde; sinema ve spor salonu ile dinlenme odaları, 4 yataklı mini hastane ve tam zamanlı doktor yer almaktaydı. Yapımı 2011’de tamamlanan gemi, daha önce Tanzanya, Kenya, Malezya ve Filipinler başta olmak üzere farklı ülkelerde kullanılmıştı. ‘Dynamic positioning’ sistemi de olan gemide, 6 metreye kadar olan dalgalarda sondaj sorunsuz yapılmaktaydı. KKTC’nin Magosa Körfezi’nde bulunan ‘Karpaz-1’ kuyusunda, 3 bin 300 metre sondaj derinliğine ulaşacak ‘Yavuz’ ile çalışmalar, yaklaşık 3 ayda tamamlanacaktı. Gerekirse bu süre uzatılacaktı. Tüm millet ve mazlum ümmet olarak dualarımız Kahraman TSK’mızın yanındaydı!

Suriye sınırına yapılan askeri sevkiyatın amacı ve TSK’nın kararlılığı!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) günlerce Suriye sınırına yoğun askeri sevkiyat yapmıştı. Komando ve Özel Kuvvet taburları, bu taburlara bağlı askeri personelle birlikte, mobilize füze rampaları, elektronik harp araçları, çok sayıda tank ve obüsle birlikte Fırat Nehri’nin batı yakasına bakan bölgelere yerleştirilmeye başlanmıştı. Söz konusu askeri gücün önemli bölümü, şu an PKK’nın Suriye’deki askeri kolu YPG’nin ve karar mekanizmalarının tamamı YPG’nin elinde olan Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) denetimindeki Kobani, Tel Abyad ve Rasulayn’ın karşısına konuşlanmıştı.

TSK ve TSK destekli Özgür Suriye Ordusu kontrolünde bulunan Fırat Kalkanı Bölgesi’ne de ek askeri kuvvet yığılmıştı. Askerler, Türkiye’nin uzun bir süre önce “kırmızı çizgi” olarak ilan ettiği ve SDG’nin çıkmasını istediği Menbiç önlerindeki bölgede, ÖSO kaynaklarına göre 50 bin kişilik muharip güç bulundurmaktaydı.

Sevkiyat neden yoğunlaşmıştı?

ABD Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, Temmuz 2019 başlarında Suriye kuzeyinde bir güvenli bölge kurulacağını açıklamıştı. Güvenli bölgenin, ABD öncülüğünde kurulan IŞİD karşıtı askeri koalisyona üye ülkeler tarafından kurulacağı bilgisini veren Jeffrey, bazı ülkelerin güvenli bölgeye “sessiz katılım” sağlayacağını aktarmıştı. İşte Jeffrey’in bu açıklamalarının ardından; ABD, Fransa, İngiltere ve Danimarka, Suriye’nin kuzeyinde kurulması planlanan güvenli bölge için askeri hazırlıklara başlamıştı. 

Ankara’daki diplomatik kaynaklar, ABD’nin Kuzey Suriye’de 6 kilometre derinliğinde bir güvenli bölge için, IŞİD karşıtı askeri koalisyon üyelerini razı etmeye çalıştığını vurgulamışlardı. Suriye’den asker çeken ABD, doğan boşluğu bu ülkelerden karşılayarak güvenli bölgeyi kurmaya çalışmaktaydı. Suriye'nin kuzeyindeki YPG varlığını, varoluşsal bir tehdit olarak gören Türkiye ise; koalisyon güçlerinin farklı milletlerden askerler ile kuracağı bu güvenli bölgenin YPG’yi koruyacağını, böylece Suriye Kürdistanı’na zemin hazırlandığını hesaba katarak tedbir almaktaydı. Fırat’ın batısında YPG’yi istemeyen ve bölgede kurulan statükonun devamı halinde bölgeye bir operasyon gerçekleştireceğini her fırsatta dile getiren Türkiye; bu güvenli bölgenin kurulması halinde, işinin daha da zor olacağını düşünerek yığınak yapmaktaydı.

Bazı kaynaklar ise Çekiç Güç’ü hatırlatmıştı!

1991 yılında dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin’in, Irak Kürdistan bölgesinde yaşayan Kürtlere yönelik gerçekleştirdiği saldırıları önlemek amacıyla NATO bünyesinde kurulan Çekiç Güç, uçuş yasağı ilan edilen 36'ncı Paralele yerleştirilmiş durumdaydı. Ancak; Erbakan Hoca’nın Refah-Yol iktidarında, lojistik destek yolları tıkanan ve kolu kanadı kırılan Çekiç Güç çekilmek zorunda bırakılmış ama maalesef AKP iktidarının gevşek ve ürkek siyaseti sonucu bölgede yeniden canlandırılmıştı. Türkiye; ikinci bir ülkenin operasyonuna izin verilmeyen bu bölgedekiÇekiç Güç faaliyetlerinin, PKK’nın güç kazanmasına yol açtığı kanaatini taşıyıp, ona göre davranmaktaydı.

Değerli okurlarımız; şimdi buyurun bu sinsi ve Siyonist kuşatmanın, AKP iktidarındaki 17 yıl boyunca; nasıl hazırlandığına, bu gaflet ve cehalet yönetimince Türkiye’mizi kıskaca alma operasyonlarına nasıl sessiz ve tepkisiz kalındığına, hatta bilerek veya bilmeyerek taşeronluk yapıldığına bir göz atalım… Ve geleceğimizi kurmak ve korumak adına yakın geçmişimizi tekrar hatırlayalım!

 

 


[1] abdulkadirozkan@milligazete.com.tr

[2] https://www.kurdistan24.net / 29 06 2019

[3] 31 Ocak 2019 / jöntürk

[4] sadrettinkaraduman@milligazete.com.tr

[5] Kaynak: Sputnik Türkiye – 14.04.2019

[6] 20 Şubat 2019 – Aytunç Erkin

[7] (Bak: 19 Haziran 2019 – Ömür Çelikdönmez – Aydıncık)



























BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi