Ukrayna Savaşını, Gizli Dünya Devletinin yöneticileri olan Siyonist odaklar ve onların kuklaları olan ABD ve Rusya liderleri birlikte planlamışlardı. Bir görüşme sırasında, Putinin İsrail Başbakanınca, uzun süre ve aşağılanır vaziyette makam kapısında bekletildiği videoları hatırlayın… Ve yine İsrailin, güya Süper Güç Rusyanın Suriye Tartustaki Deniz Üssüne füzeyle saldırdığını ve Rusyanın tısının bile çıkmadığını hatırlayın… İyice bunamış ve sanki hayattan bunalmış Joe Bidenin, koca Amerikayı ve dünyayı yönetemeyeceği… Perde arkasında hangi karanlık yapıların, güya seçimle gelmiş demokratik kuklalarıyla bu ülkeleri nasıl kendi şeytani hedeflerine hizmet ettirdiklerini anlamaya çalışın!? İşte aynı şeytani odaklar laçkalaşan Kapitalist-Sosyalist ülkeler dengesini yeniden sağlama almak ve Siyonist sömürü hâkimiyetini yaygınlaştırmak için, gerekli ve yönetilebilir yeni bir şer düzeni oluşturmak üzere Rusya'yı Ukraynaya saldırtmışlar, İsveç ve Finlandiya'yı NATO'ya sokmuşlardı.
Lütfen hatırlayınız, Millet İttifakı: Yabancı ve yandaş şirketlere peşkeş çekilen Hazine Garantili Soygun Çarkını kırıp kaldıracaklarını açıklayınca, güya Dindar Kahraman (!) Sn. Erdoğan: “Yahu, Uluslararası Tahkim var, sizden o paraları söke söke alırlar!..” diyerek, hem ayarını hem de kimlerin adamı olduklarını açığa vurmuşlardı. Çünkü Uluslararası Tahkim, Siyonist sömürü baronlarının bir yapılanmasıydı ve Erdoğan bu odakların nelere kadir olduklarına bizzat tanıktı!.. Ancak “Milli Görüş gömleğini”, yani imani ve vicdani kimliğini çıkarıp attıkları için unuttukları bir gerçek vardı: Yegâne Kuvvet ve Kudret sahibi, yalnız Cenab-ı Hak'tı ve Onun intikamı yakındı!..
Rusya, Batıya Karşı Enerji Kozunu Kullanmıştı!
Avrupa ve ABD tarafından Rusyaya uygulanan ekonomik yaptırımlara karşı, Rusya devlet Başkanı Putin, Rusyadan doğalgaz ithal eden ülkelere 1 Nisandan itibaren Rus bankalarında ruble hesabı açıp, doğalgaz ödemelerini ruble ile ödeme zorunluluğu getirmişti. Avrupa ve ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımları etkisiz hale getireceği endişesiyle Rusyanın bu talebi, başta tüm ülkeler tarafından reddedilmişti. Ancak, Rusyaya olan mevcut yüksek bağımlılığın neden olabileceği enerji arz güvenliği sorunları nedeniyle, Avrupa ülkeleri arasında farklılıkların ve anlaşmazlıkların çıkmasına neden oluvermişti. Bu anlaşmazlık, Rus bankalarında ruble hesabı açıp doğalgaz ödemelerini ruble ile ödemede olduğu gibi, Rusyadan petrol alımını tamamen durdurmada da kendini göstermekteydi. Diğer yandan, Rus bankalarında ruble hesabı açıp doğalgaz ödemelerini ruble ile ödeme zorunluluğunu reddeden ülkeler olan Polonyanın ve Bulgaristanın doğalgazını Rusya kesmişti.
Daha önce doğalgaz ödemelerini ruble ile ödeme talebini karşılamaması nedeniyle Rusya, Finlandiyanın da doğalgazını kesmişti. Rusyanın komşusu olan Finlandiya, hem Rusyanın doğalgaz ödemelerini ruble ile ödeme zorunluluğuna uymaması hem de NATOya başvurması nedeniyle Rusyanın hedefine giren bir ülkeydi. Rusyanın, doğalgazını kestiği ülkelerin kullandığı doğalgaz miktarına bakıldığında ve Rusyaya bağımlılıkları açısından çok rahatlıkla alternatif kaynaklar ile doğalgazda arz güvenliği sağlayabilen ülkeler olması da bu ülkeler için şimdilik sorun gözükmemekteydi. Böylece Rusya zamanı geldiğinde enerji silahını kullanmakta da tereddüt etmediğini açık bir şekilde göstermişti.
Peki, diğer Avrupa ülkeleri ne durumdaydı?
2021 yılında doğalgaz tüketiminin yüzde 40ından fazlasını Rusyadan ithal eden Avrupa ülkelerinin Rus doğalgazına bağımlılığı ülkeden ülkeye değişkenlik gösteriyordu. Almanyanın doğalgaz ithalatındaki Rusyanın payı yüzde 54, Litvanyanın yüzde 69 ve İtalyanın yüzde 33 seviyelerinde bulunuyordu. Diğer yandan, Rusya tarafından doğalgazı kesilen Polonya doğalgazın yüzde 81ini ve Rusyadan enerji kesintilerine en çok itiraz eden Macaristan ise doğalgazın yüzde 78ini Rusyadan sağlıyordu. Bu ülkelerin nasıl hareket edeceği belirsizliğini korusa da, Rusyanın 2022 Nisan ayı içinde yaptığı doğalgaz teslimatlarının ödemesinin Mayıs ayında yapılması zorunluluğu nedeniyle, artık Rusyadan doğalgaz alan ülkeler açısından bir karar vermek gerekiyordu.
Rusya açısından enerji talep güvenliğinde bir sorun bulunmamaktaydı!
Avrupa ülkelerinin enerji arz güvenliğinde karşılaşacakları sıkıntıları kısa sürede telafi etmede yaşayacakları zorluklar nedeniyle, Rusyaya olan yüksek oranda bağımlılıklarını kısa sürede azaltmaları zor gözüküyordu. Bu durum, Rusya ekonomisinin bel kemiği olan doğalgaz ve petrol gelirlerinde aksama olmamasına ve Rusyanın Ukraynayı işgali nedeniyle Avrupa ülkeleri ve ABD tarafından uygulanan ekonomik yaptırımların adeta etkisiz hale gelmesine neden oluyordu.
Gazprom tarafından yapılan açıklamaya bakıldığında da, Rusya doğalgaz enerji şirketi Gazprom ile anlaşması olan, küçük, orta ve büyük ölçekli yaklaşık 54 şirketin yarısı Rusyadan doğalgaz alabilmek için ruble hesabı açıyordu. Bu da, Rusyanın enerji kozunu kullanmaya devam edeceğini gösteriyordu.
…
MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ..