Anasayfa » İSRAİL’İN AZITMASI VE İKTİDARIN TIKANMASI

İSRAİL’İN AZITMASI VE İKTİDARIN TIKANMASI

Yazar: yonetici
0 Yorum 174 Görüntüleyen

Türkiye “Esad’ın karanlık zindanları ve işkence metotlarıyla” oyalanırken… Terörist ve aşırı İslamist iken, birden laik ve demokratik tavırlar sergileyen ve kravat takıp takım elbise giyen ve ilk demecinde “İsrail’le artık savaşmayacaklarını ve BATI ile olumlu ilişkiler kuracaklarını söyleyen HTŞ lideri CULANİ’nin, tamamı vahşi Batı (ABD-AB ve İsrail) bağlantılı yeni BAKAN’larının özgeçmişleriyle avutulurken;

• İsrail’in, Gazze ve Batı Şeria’daki katliamları unutturulmuştu.

• İsrail’in, bizim HATAY-KİLİS illerimizle, Gaziantep ve Urfa’nın Suriye sınırındaki ilçelerimizin yüzölçümünden fazla bir sahanın; yani Golan Tepeleri’nin tamamının, Golan eteklerinin devamı olan ve Şam’a 15 km yaklaşan çok verimli ve stratejik alanlarının, Ürdün sınırından Dera ilinin topraklarının hepsinin İsrail işgaline uğraması artık konuşulmuyordu.

• Sersefil sürünen asgari ücretliyle, açlık sınırının altında bir nevi can çekişen emeklinin ve milyonlarca dar gelirlinin durumu tartışılmıyordu.

• Sayfalar dolusu suç dosyası bulunan on binlerce azgın ve sapkın insanın elini kolunu sallayarak aramızda dolaşmasını, kan donduran, beyin durduran cinayetlerin artmasını, kız ve erkek çocuklara ve kadınlara yönelik taciz ve tecavüzlerin korkunç boyutlara ulaşmasını…

• Geçen yıl (2024) alınan dış borçlara karşılık sadece faizleri olarak 23 milyar dolar Siyonist bankalara aktarıldığını… Önümüzdeki 2025 yılı için 26 milyar dolar sadece faiz ödemesi yapılacağını ve Devleti esir alan dış borç ve iç borç toplamının 1,5 trilyon doları aşacağını…

• Oysa her yıl dışarıya sadece faiz olarak ödenen bu 26 milyar doların, ülkemizde yararlı ve kalıcı yatırım-üretim alanlarına kaydırılması, yani Erbakan Hoca’nın Adil Düzen Sisteminin uygulanması halinde, hem işsizliğe çare bulunacağı, hem işçi ve emeklilerin insanca yaşama şartlarına kavuşacağını, kiralık köşe yazarları yazmıyor ve satılık TV yorumcuları ağızlarına bile almıyordu.

Toplum “Sosyal Tutuşma” veya “Şuurlu Dayanışma” Yetisini Kaybetmiş Durumdaydı!

“Sosyal Tutuşma Teorisi”, sosyal uyaranlara karşı müspet veya menfi yönde verilen aşırı tepki ve davranışları açıklayan yeni bir teori sayılmaktadır. İnsan beyni davranışlarımızın motoru konumundadır. Bu motoru beynin içinden ve dışından kaynaklanan uyaranlar çalıştırır. Beyni ve tüm sinir sistemini etkileyen uyaranlar üç gruba ayrılır: Bunlar, 1- Kimyasal uyaranlar, 2- Elektriksel uyaranlar ve 3- Sosyal uyaranlardır. Sosyal tutuşmaya sebep olan faktör, çevreden yani dış dünyadan ve bir de içten gelen sosyal uyaranlardır. Sosyal tutuşma belli fikirlerin, düşüncelerin, görüntülerin, sloganların uzun süre ve sık sık tekrar edilmesi, hayal edilmesi, akıldan geçirilmesi sonucunda; onlara karşı müspet veya menfi yönde derin ilgi duyulması yoluyla gerçekleşmiş olmaktadır. Beynin uzun zaman ve sürekli olarak tek bir konu üzerine yoğunlaşması, tek bir konuya tutkuyla odaklanması zamanla sosyal tutuşmaya yol açmaktadır. Bilinçli ve sürekli tekrar sosyo-kognitif (bilişsel) uyaranlar gen ifadesini ve nöronların mikro çevresini değiştirmeye başlamaktadır. Söz konusu uyaranların insan beynine ve davranışına etkisi beş safhaya ayrılır. İlk üç derecede normal saydığımız ve insanların büyük çoğunluğunda gözlediğimiz davranışlardır. Bu davranışları gösterenler “tutuşmuş” sayılmazlar. Sosyal tutuşmaya giden yolun dördüncü ve beşinci safhasında olanlar aşırı davranışlar gösteren “tutuşmuş insanlardır.” Bu teori, aşırı sosyal davranışların benzer nörobiyolojik temelleri olduğunu savunmaktadır.

Nörobiyolojik bir temeli var mıdır? Kognitif bir olay mıdır? Gen etkileşimi olur mu? İnsan davranışlarını ya da eğilimlerini açıklamada ne düzeyde anlamlıdır?

Alman tıp fakültelerinde ikinci yılın sonunda öğrenciler zor bir sınava alınır. Sınavı başaramayanlar tıp fakültesine devam şansını yitirmiş sayılır. Öğrenciler bu zor sınava en az 3 ay süreyle çok yoğun çalışırlar. İşte bu öğrencilerden %38’i üzerinde, ilki çalışma başlangıcında, ikincisi çalışma döneminin ortasında ve üçüncüsü de sınav günü, yani üç ay sonra MR görüntüleri alınmıştır. Elde edilen veriler, uzun zamandır sınav için yoğun çalışma göstermemiş kontrol grubundan elde edilen veriler ile karşılaştırılmıştır. Sonuçta, sınav grubunda beyin korteksinin posterior ve lateral paryetal kısmında iki taraflı olarak önemli gri madde artışı olduğu saptanmıştır. Son zamanlarda yapılan başka çalışmalara göre, yoğun öğrenme aktivitesi gösteren deney grubunda, sağ hipokampus hacmi, öğrenme aktivitesi göstermeyen kontrol grubundakine göre önemli ölçüde artmaktadır. Uzun süreli stres uyaranlarının insan davranışını ve sağlığını bozmaya başladığı, psikoterapinin ve hatta tefekkürün nöronal ağlarda ve beyin fonksiyonlarında değişmeye yol açtığı, sonuçta davranışın değiştiği anlaşılmıştır. Bu ve benzeri bulgular, sosyo-kognitif uyaranların beynin yapısını, fonksiyonunu ve davranışı değiştirdiğini kanıtlamıştır. Teoride, her türlü fanatik taraftarlık, terör eylemleri, intiharlar, davranış bağımlılıkları ve karasevda diye nitelenen aşk gibi aşırı davranış biçimlerinin ortak bir temeli olabileceği üzerinde durulmaktadır. Sosyal tutuşma teorisine göre, aşırı davranışların oluşmasında en önemli maddi etken, sosyo-kognitif uyaranlar ile genler arasındaki etkileşim, yani epigenetik mekanizmalardır. Çevrenin önemli ölçüde beynimizi, beynimizin de çevremizi etkilediği saptanmıştır.

Aynı sosyal uyaranlara maruz kalan insanlardan bazısı doğruca sosyal tutuşma, bazısı tersine sosyal tutuşma, bir kısmı da yalancı sosyal tutuşma gösterir. Tutuşmayan, yani davranışlarının şiddeti dördüncü ve beşinci dereceye çıkmayan duyarsız ve tutarsız insanlar da vardır. Bir ortamda doğruca sosyal tutuşma varsa, tersine sosyal tutuşma da olacaktır. Etnik terör hedefine veya hükümet darbesi yapma hedefine tutuşanların var olduğu toplumda, etnik teröre ve darbeciliğe karşı tutuşanlar da olacaktır. Bu durum toplumsal kodların tutuşmada etkili olabileceğinin kanıtıdır.

 

 

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ..

 

 

 

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi