Anasayfa » 1934 TRAKYA OLAYLARI VE PERDE ARKASI

1934 TRAKYA OLAYLARI VE PERDE ARKASI

Yazar: yonetici
0 Yorum 189 Görüntüleyen

1934 TRAKYA OLAYLARI VE PERDE ARKASI

 

21 Haziran 1934 – 4 Temmuz tarihlerinde Trakya bölgesinde Yahudilere yönelik şiddet eylemlerine girişilmişti. Bu olaylar sonrası çok sayıda Yahudi başka illere ve ülkelere göç etmişti.

Nihal Atsız’ın Orhun Dergisinde, Cevat Rıfat Atilhan’ın Milli İnkılâp Dergisinde Yahudi aleyhtarı yazıları üzerine bu olayların patlak verdiği söylenmekteydi.

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli, Çanakkale ve ilçelerinde Yahudi işyerlerine hücum edilmiş, evlerine girilip kadınlarına tecavüz edilmişti. Bunun üzerine 15 bin kadar Yahudi, buraları terk edip, bir kısmı yurtdışına gitmişti. Bir kısmı gelip İstanbul’a yerleşmişti.

Bu menfur olayların suçunu Atatürk’e yıkmak isteyen çevreler, aslında, “Yahudileri İsrail’e göçe mecbur etmek için (bu saldırıyı tertipleyen)” kendileriydi. Yani Trakya olaylarını Sabataist kesimler ve gizli Siyonistler tertiplemişti.

Türk ırkçılığı yapan Hüseyin Nihal Atsız da, karışık ve karanlık bir kişilikti.

“İslamiyet’in nasıl bir din olduğu bizi ilgilendirmemektedir. Önemli olan Türk’ün işine yarar mı yaramaz mı, onu sorgulamak gerekir.”

“Devlet memuru alınırken de, kafatasına ve ırk haritasına bakılması gerekir. Özbeöz Türk değilse, bunlara asla güvenmemeli ve görev vermemelidir” diyecek kadar sapık fikirli birisidir.

Oğlu Yağmur Atsız’a vasiyetinde:

“İyi bir Türk ol, komünizm bize düşman bir meslektir, Yahudiler bütün milletlerin gizli düşmanı gibidir. Ruslar, Yunanlılar, İranlılar… Araplar, Afganlar, Amerikalılar… dışarıdaki düşmanlarımızdır. Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Gürcüler, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar içerideki düşmanlarımızdır” diyen kişidir. Ama hayret, oğlu Yağmur Onun ırkçı fikirlerini reddetmiş ve çok farklı bir çizgi izlemiştir.

“Babam Selçuklu ve Osmanlı aidiyetimizi atlayıp bizi Orta Asya’daki Ötüken vadisine ve çok eski tarihlerdeki efsanelere götürmektedir. Irkçılık kokan milliyetçiliğini benimsemem mümkün değildir” demiştir. Nihal Atsız’ın Selçuklu ve Osmanlı medeniyetine soğukluğu, İslam kaynaklı olduğu içindir.

19 Şubat 1934 yılında Trakya Umum Müfettişliği tesis edilmiş, başına Şeyh Said olaylarında Doğu Anadolu 1. Umum Müfettişi olan İbrahim Tali Öngören getirilmişti.

“Çamur fırında pişirilmekle çelik olmayacağı gibi, pis ve Çıfıt bir kavmin, Türkleşmesini beklemek de boş bir hevestir. Türklük bir imtiyazdır, herkese nasip değildir. Yahudiler haddini bilmezlerse, Almanya’dakinden daha beter ürkütülecektir.”[1] Diyen Nihal Atsız gibilerin kasıtlı kışkırtmaları, evrensel siyonizmin ve Büyük İsrail hayalinin dolaylı yandaşlığı sonucu, Trakya olayları patlak vermişti.

 

..

 

MAKALENİN TAMAMI İÇİN TIKLAYINIZ…

BENZER İÇERİKLER

Size daha iyi hizmet sunabilmek için çerezleri kullanıyoruz. KABUL ET Detaylı Bilgi